Democracy school – 2015

Democracy School sau Școala pe Democraţie

Când? – În perioada 4 aprilie – 10 aprilie, în săptămâna-altfel

Unde? – La Baru Mare, în complexul Universităţii Babeş-Bolyai

Ce? – O săptămână de workshop-uri interactive pe teme precum principii democratice, public speaking şi altele

Cine participă? – Elevi din clasele IX-XII cu spirit civic şi dorinţă de implicare în societate

Cine organizează? – Membrii Asociaţiei pentru Educaţie Politică, studenţi, masteranzi şi doctoranzi ai Universităţii Babeş-Bolyai

Democracy School sau Școala pe Democraţie este un proiect nou al Asociației pentru Educație Politică, dedicat elevilor de liceu din toată țara.

Considerăm că este necesar ca tinerii să conștientizeze importanța implicării lor în procesul de dezvoltare al societății și să adopte un comportament proactiv în acest sens, să fie educaţi politic şi să acţioneze!

În cadrul Democracy School, elevii vor avea parte de cursuri interactive pe diferite teme, printre care: democrație, public speaking, geopolitică sau body language. În ceea ce privește conceptul de democrație, ne propunem ca acest proiect să le aducă tinerilor informații referitoare la mecanismele luării deciziilor în mod democratic, principiile democratice, precum și soluționarea conflictelor într-o manieră pașnică și importanța libertății opiniei și a discursului.

Democracy School se dorește a fi un proiect menit să aducă un plus de valoare informațională atât pentru participanți, cât și pentru societate în ansamblul ei întrucât, tinerii educați de astăzi, vor fi cetățenii responsabili de mâine.

Dacă ţi-am captat atenţia şi vrei să fii şi tu parte din proiect, înscrie-te acum!